Leren in de Social Profit

Impuls tot evolueren

Veelgestelde vragen

TIP


Er zijn zo van die vragen die iedereen die met leren en VTO bezig is zich stelt. Goed nieuws, in deze rubriek zoeken we naar antwoorden!

Zit jij ook met een vraag? Durf te vragen! Geef ze door: info@lerenindesocialprofit.org. We zoeken mee naar een antwoord.

Ontdek welke antwoorden we al vonden:


VRAAG: Hoe motiveer ik werknemers om te leren of een opleiding te volgen? Wat werkt?

We stelden deze vraag aan de deelnemers van een interactieve sessie ‘VTO-beleid’ (Brussel, januari 2018). En ontvingen een pak mooie antwoorden. De aanwezige VTO-coördinatoren zetten duidelijk allerlei verleidingsmanoeuvres in …

> Feel good – vormingen

Opleiding moet niet altijd vaktechnisch zijn, een persoonlijk thema kan ook voor leren zorgen. Maak van leeractiviteiten eens een verwen-moment voor de deelnemers. Zorg voor een fun-factor. Meestal denken medewerkers bij het woord 'opleiding' aan ‘saai’ of ‘moeilijk’. Lol, humor en passie inbouwen bij leren zorgt voor succes bij wat je wil meegeven.

Stijn vzw riep 2-jaarlijkse inspiratie-ontbijten in het leven. Ze nodigen daarop een boeiende spreker uit voor een grote groep medewerkers. Het opzet is om te inspireren. Er zijn niet onmiddellijk verwachtingen gekoppeld aan de deelname, ‘je moet erna niks’.


> Inspirerende leervormen

Ga voor ‘alternatieve’ leeractiviteiten. Zet bijvoorbeeld de kennis en vaardigheden van je eigen medewerkers eens in de kijker.

DBC Openluchtopvoeding vzw verleidt medewerkers met ‘inspiratie-weken’. Eén week per jaar zijn er workshops waar leren van elkaar centraal staat. Iedereen uit de werking mag een workshop geven, elke medewerkers kan aan 2 tot 3 sessies deelnemen. Dit zorgt voor een gevarieerd aanbod. En deelnemen werkt inspirerend. Keukenmedewerkers volgen bijvoorbeeld eens een sessie ‘Wat is ergotherapie’? 


> Gluren bij de buren

Een tijdje meelopen op een andere afdeling, in een andere organisatie, met iemand van een andere functie? Gewoon doen, deelnemers ervaren dit als enorm leerzaam.

Katrinahome vzw biedt haar werknemers een ‘gluurmaand’ aan. Tijdens één maand sporen ze medewerkers extra aan om hieraan deel te nemen. Ze beperken dit tot een specifieke maand om het organisatorisch doenbaar te houden. En zo houden ze wat meer tijd over om in te zetten op het aanmoedigen van medewerkers.

> Uitwisseling over gevolgde opleiding

Je creëert een positief leerklimaat als je ervoor zorgt dat medewerkers onder elkaar praten over wat ze leerden. Ze delen dan kennis en ervaringen. En ze krijgen een voorbeeld van hoe en waarom een collega leert of opleiding volgt. Zulke voorbeelden moedigen anderen aan om zelf ook aan de slag te gaan met hun professionele ontwikkeling.

Begeleid Wonen Leuven vzw organiseert team-overschrijdende vergaderingen. Daarin vertellen medewerkers elkaar over hun voorbije opleidingen. ….

Lees hier nog meer over motiveren voor leren en opleiding.


Zit je zelf met een vraag?

Aarzel niet en laat het ons weten: info@lerenindesocialprofit.org
Of reserveer een van de laatste plaatsjes voor de volgende interactieve sessie rond VTO. En smijt ze dan in de groep.